Personvernerklæring og informasjonskapsler

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi håndterer dine personopplysninger. Vi oppfordrer deg til å lese nøye gjennom personvernerklæringen.
 
1. Sentrale begreper
2. Kontaktinfo
3. Behandlingsansvarlig
4. Hva slags informasjon er det vi samler inn?
5. Samtykke etter paragraf 6f og mulighet til å trekke samtykke
6. Informasjon fra andre kilder
7. Formålet med behandlingen av personopplysningene?
8. Samtykke til e-postkorrespondanse, direkte markedsføring og videre kontakt
9. Hvor lenge lagres opplysningene?
10. Hvem kan informasjonen deles med?
11. Informasjonsdeling med tredjepart
12. Hvor oppbevares opplysningene?
13. Dine rettigheter iforhold til innsyn , sletting og eventuelt flytting
14. Andre formål
15. Epost og telefon
16. Informasjonskapsler
 

1. Kontaktinformasjon

Modema Solutions AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:

Modema Solutions AS
Hellestadgangen 68a
2072 Dal, Norge
Organisasjonsnummer: 912452808 MVA
E-post adresse: [email protected]
Mobil 41398368

2. Sentrale begreper

Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.

Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.

Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.

3. Behandlingsansvarlig

Modema Solutions AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.

 

4. Hva slags informasjon er det vi samler inn?

Når du registrerer deg via et skjema, bestiller en tjenste eller produkt, benytter deg av vår chat-funksjon eller besøker vår hjemmeside, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Hvilken virksomhet du jobber for
  • Stilling eller ansvarsområde
  • Hvilken bransje du jobber i
  • Hjemmesideadresse til virksomheten din
  • Opplysninger om hvilke type teknisk hjelp ditt firma ønsker og hvilke produkter og pakker de har
  • Andre opplysninger som utdypende spørsmål eller svar på skjemaer
  • Tekniske opplysninger: hvilken nettadresse du benytter for å få tilgang til våre nettsider, din IP-adresse og brukeradferd, type nettleser, språk og informasjon om identifisering og operativsystem.

5. Paragraf 6 f som alternativ til valgt samtykke via nettisde. Samtykke kan trekkes

Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger.

6. Informasjon fra andre kilder

Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.

7. Formålet med behandlingen av personopplysningene?

Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:

  • Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt
  • Kundebehandling og informasjon om våre produkter
  • For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen
  • Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg

Vi ber om dine personopplysninger for å:

  • Svare på forespørsler
  • Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger
  • Opprette og opprettholde en salgsdialog
  • Sende informasjon som kan være av interesse for deg
  • Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta

8. Samtykke til e-postkorrespondanse, direkte markedsføring og videre kontakt

Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:

  • Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen
  • Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter
  • Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon
  • Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte.

9. Hvor lenge lagres opplysningene?

Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.

Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har hatt interaksjon med Modema Solutions AS eller representanter for oss de siste 2 årene via telefon, ved å besvare e-post eller registrert deg via et skjema.

Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.

I det tilfellet du er ansatt i en virksomhet som er kunde hos oss, behandler vi dine opplysninger innenfor rammen for kundebehandling. For aktive kunderelasjoner behandler vi dine opplysninger inntil (1) du avslutter din stilling i virksomheten, eller at (2) virksomheten ikke lenger har en aktiv kunderelasjon med oss. Når en kunderelasjon avsluttes, går vilkårene for lagring og behandling av opplysninger over til de samme vilkårene som er beskrevet i de foregående avsnittene. Avslutter du din ansettelse i virksomheten, er du selv ansvarlig for å gi oss beskjed slik at vi kan slette dine opplysninger.

10. Hvem kan informasjonen deles med?

Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i teknisk avdeling, kundesupport eller salg.

11. Informasjonsdeling med tredjepart

Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Hvilken virksomhet du jobber for

Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.

12. Hvor oppbevares opplysningene?

Opplysningene oppbevares av Modema Solutions AS i kundesystemet vårt.

13. Dine rettigheter iforhold til innsyn , sletting og eventuelt flytting

Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det.

14. Andre formål

Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.

15. E-post og telefon

Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet  Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.

Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

16. Informasjonskapsler

Denne policyen forklarer hva informasjonskapsler er og hvordan vi bruker dem. Du bør lese denne policyen for å forstå hva informasjonskapsler er, hvordan vi bruker dem, hvilke typer informasjonskapsler vi bruker, dvs. informasjonen vi samler inn ved hjelp av informasjonskapsler og hvordan denne informasjonen brukes og hvordan du kontrollerer informasjonskapslene. For mer informasjon om hvordan vi bruker, lagrer og holder dine personlige data sikre, se vår personvernerklæring.

Du kan når som helst endre eller trekke tilbake ditt samtykke fra denne erklæringen på vår nettside.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som brukes til å lagre små informasjonsstykker. Informasjonskapslene lagres på enheten din når nettstedet lastes inn i nettleseren din. Disse informasjonskapslene hjelper oss med å få nettstedet til å fungere ordentlig, gjøre nettstedet sikrere, gi bedre brukeropplevelse og forstå hvordan nettstedet presterer og å analysere hva som fungerer og hvor det må forbedres.
 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Som de fleste nettsteder, bruker nettstedet vårt informasjonskapsler fra tredjeparter og tredjeparts cookies for en rekke formål. Førsteparts-cookies er stort sett nødvendige for at nettstedet skal fungere på riktig måte, og de samler ikke inn noen av dine personlig identifiserbare data.

Tredjeparts-informasjonskapsler som brukes på våre nettsteder brukes hovedsakelig for å forstå hvordan nettstedet fungerer, hvordan du samhandler med nettstedet vårt, holder tjenestene våre sikre, gir annonser som er relevante for deg, og alt i alt gir deg en bedre og forbedret brukeropplevelse og hjelp til å fremskynde dine fremtidige interaksjoner med nettstedet vårt.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

Nødvendig: Nødvendige cookies bidrar til å gjøre en nettside brukbar ved at grunnleggende funksjoner som side navigasjon og tilgang til sikre områder av nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.

Preferanser: Preferanse-cookies gjør et nettsted for å huske informasjon og endrer måten nettsiden oppfører seg eller ser ut, ting som ditt foretrukne språk eller den regionen du befinner deg i.

Statistikk: Statistikk-cookies hjelper eiere til å forstå hvordan besøkende kommuniserer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføring: Markedsførings-cookies brukes til å spore besøkende på nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifull for utgivere og tredjeparts annonsører.

Uklassifisert: Uklassifiserte cookies er informasjonskapsler som vi er i ferd med å klassifisere, sammen med leverandørene av enkelte cookies.

Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapslene?

Skulle du bestemme deg for å endre preferansene dine senere på vår nettside, kan du gjøre det ved å scrolle litt lenger ned. Dette vil vise samtykkevarselet igjen slik at du kan endre dine preferanser eller trekke tilbake samtykket ditt helt.

I tillegg til dette gir forskjellige nettlesere forskjellige metoder for å blokkere og slette informasjonskapsler som brukes av nettsteder. Du kan endre innstillingene i nettleseren din for å blokkere / slette informasjonskapslene. Hvis du vil finne ut mer om hvordan du administrerer og sletter informasjonskapsler, kan du gå til www.allaboutcookies.org.

Listen nedenfor viser hvilke informasjonskapsler(cookies) vi samler inn på nettsiden vår.

CookieDescription
__cfduidBrukt av innholdsnettverket, Cloudflare, for å identifisere pålitelig nettrafikk.
__lc_cidNødvendig for funksjonaliteten til nettstedets chat-box-funksjon
__lc_cstNødvendig for funksjonaliteten til den nye chat-boks funksjonen.
__lc2_cidLagrer en unik ID-streng for hver chat-økt. Dette lar kundesupport se tidligere problemer og koble seg til igjen med den forrige kundebehandleren.
__lc2_cstLagrer en unik ID-streng for hver chat-økt. Dette lar kundesupport se tidligere problemer og koble seg til igjen med den forrige kundebehandleren.
__livechatBrukes til å skjule brukerens personlige tilpasning av LiveChat.
__oauth_redirect_detectorLar nettstedet gjenkjenne besøkende for å optimalisere funksjonen for chat-boksen
_gaRegistrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan besøkende bruker nettstedet.
_gatBrukt av Google Analytics for å avgjøre forespørsler på nettstedet.
_gidRegistrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan besøkende bruker nettstedet.
_livechat_has_visitedIdentifiser besøkende på tvers av enheter og besøk for å optimalisere chat-boks-funksjonen på nettstedet.
11844792:state

Uklassifiserte cookies er informasjonskapsler som vi er i ferd med å klassifisere, sammen med leverandørene av enkelte cookies.

ads/ga-audiencesBrukes av Google Ads til å engasjere tidligere besøkende som sannsynligvis vil konvertere til kunder basert på den besøkendes online adferd på tvers av ulike nettsteder.
CASIDLar nettstedet gjenkjenne besøkende for å optimalisere funksjonen for chat-boksen.
collectBrukes til å sende data til Google Analytics om besøkendes enhet og adferd. Sporer besøkende på tvers av enheter og div markedsføringskanaler.
cookielawinfo-checkbox-necessaryAvgjør om brukeren har akseptert cookie-samtykke-boksen.
cookielawinfo-checkbox-non-necessaryAvgjør om brukeren har akseptert cookie-samtykke-boksen.
elementorBrukes i sammenheng med nettstedets WordPress-tema. Informasjonskapselen lar nettstedseieren implementere eller endre nettstedets innhold i sanntid.
lc_auth_token:11844792Uklassifiserte cookies er informasjonskapsler som vi er i ferd med å klassifisere, sammen med leverandørene av enkelte cookies.
rc::cDenne informasjonskapselen brukes til å skille mellom mennesker og roboter.
side_storage_11844792

Uklassifiserte cookies er informasjonskapsler som vi er i ferd med å klassifisere, sammen med leverandørene av enkelte cookies.